TALIS Amajlije

Poručite danas i ostvarite POPUST 20% na amajliju
talis amajlije logo

Istorija amajlija

Vekovima su najveći mudraci i proroci, iscelitelji i čudotvorci širom istoka i zapada, pokušavali da razreše misterije ljudske sudbine kako bi pomogli čoveku da dosegne i sačuva sreću i ljubav, dobro zdravlje i blagostanje, duhovno i materijalno bogatstvo. Svu mudrost svojih otkrića, ovi veliki ljudi, zapisali su čudesnim, tajanstvenim jezikom simbola, koji predstavljaju i privlače sile dobra, štiteći ujedno ljudsku dušu od mračnih sila, negativne energije i štetnih vibracija. Pažljivim izborom simbola, oblika, materijala i boja dobili su talismane i amajlije koji sakupljaju nepresušnu energiju  Vaše ličnosti i Vaše podsvesti i na taj način Vam pomažu da realizujete sve svoje potencijale i dosegnete blagostanje i zadovoljstvo na svim nivoima.

Prema arapskom verovanju u amajlijama se kriju magične moći, a njihova istorija navodno vodi još od Adama. Mogu biti od različitih prirodnih materijala – papira, pergamenta, svile, drveta, školjki, poludragog kamenja, olova, srebra, zlata, itd. – a njihova blagotvornost i zaštitnička moć najviše ovisi o njihovim mističnim sadržajima. U Egiptu su se mumije prekrivale amajlijama od zlata, bronze, kamena i keramike da bi štitile besmrtnost umrle osobe. Na njima su najčešće citati iz svetih knjiga, imena Božijih poslanika i anđela, mistični i astrološki znakovi, šifrirane fraze i numerološke vrednosti lepih Božjih imena, magični kvadrati (vefkovi), figure…

Licne amajlije i njihova moc

Prema verovanjima, amajlije privlače i okupljaju sve sile, delujući na svim kosmičkim planovima, i čoveka postavljaju u centar tih sila, uspostavljajući odnos između njega i tajanstvenih sila koje utiču na njegov život. One su veza između čoveka i duhovnih bića, a zavisi od njihovog sadržaja, smatralo se da mogu očuvati zdravlje, sreću i blagostanje, ili darovati snagu, životnu svežinu, mudrost, svest i život bez stresa.

Amajlije se dele u dve grupe – licne i opste.

Među ličnim amajlijama na najvećoj su ceni bile amajlije koje su štitile od bolesti i zaraze; čuvale i razvijale prirodnu snagu i seksualnu moći. Među njih su spadale i one koje su štitile trudnice, čuvale ih od pobačaja, obezbeđivale im lak porođaj i normalan dotok mleka nakon porođaja. Lične amajlije su morale biti dovoljno moćne da bi nadvladale urokljive oči i osujetile sve sile zlih duhova, koji su smatrani za uzroke teških bolesti, zaraza, nesreća i propasti.

Među opšte amajlije ubrajale su se one koje su skrivane u temeljima i zidovima kuća, koje su postavljane na ulazima u sela, koje su štitile posede i stoku. One su vrlo često pravljene od olova i obično su imale neograničen vek trajanja.
U mnogim zemljama sveta ne može se ni zamisliti život bez amajlija, a deca ih dobijaju čim napune 40 dana života. Obično se nose u kožnim kesicama ili medaljonima oko vrata, ruke, pasa ili bedara i retko se skidaju. Sanjati amajliju – uspehnositi je u snu – ljubavni doživljaj.

Ovo je bio mali osvrt i uvod u istorijat i poreklo amajlija i kako su ih naši preci koristili i koliko su im amajlije značile.

Danas u moderno doba amajlije su podjednako važne kao i pre i veoma je bitno izabrati pravu ručno izrađenu specijalno za vas i koja će vam odgovarati i štititi vas.